To je arhivska spletna stran Glasbene šole Trbovlje. Stran se ne posodablja več.

Za aktualno stran vas naprošamo, da sledite tej povezavi.

DOBRODOŠLI V GLASBENI ŠOLI TRBOVLJE!

 

KONEC ŠOLSKEGA LETA 2020/21 IN RAZDELITEV SPRIČEVAL

Dragi učenci spoštovani starši,

četrtek, 24. junij 2021 dan, ko se poslovimo drug od drugega za dva dolga meseca. Učenci, ki še niso “absolventi 6. ali 8. letnika”, naj se po dogovoru s svojim učiteljem oglasijo po spričevala pred 14. uro ali po 15. uri, saj bo vmes potekla tradicionalna prireditev vpisa absolventov v knjigo absolventom, prejem diplom in razglasitev “učenca leta”. Potem pa na zaslužene počitnice in da se zdravi in polni energije ponovno snidemo 1. septembra 2021.

PODELITEV NAGRAD IN PRIZNANJ FRANA GERBIČA, ZVEZE SLOVENSKIH GLASBENIH ŠOL

V sredo 9.6.2021 je v Kulturnem domu Cerknica, v rojstnem kraju Frana Gerbiča – velikega glasbenika in pedagoga, potekala slavnostna podelitev Gerbičevih priznanj in nagrad za leti 2020 in 2021, ki ga podeljuje Zveza Slovenskih glasbenih šol.

Za leto 2020 je med prejemniki priznanj na predlog ravnateljica Katje Mikula in s podporo kolektiva, tudi dolgoletni učitelj harmonike, diatonične harmonike in vodja harmonikarskega orkestra, ALOJZ STRADAR.

Iskrene čestitke, ponosni smo, da je del naše šole, del kolektiva, del vsakega učenca, ki pušča sledi in globoke brazde v zgodovini Glasbene šole Trbovlje

Prijava za vpis novih učencev v šolsko leto: 2021/2022

Učitelji in učenci vas vabijo k vpisu tudi na teh prikupnih videih: https://www.youtube.com/watch?v=4xCghdbd9MM&list=PLCiAqhAK-2OoptZ0UMV3fZPiOp1PX67zw

Kaj razpisujemo? http://www.gs-trbovlje.org/wp/izpitni-roki-in-vpisi/

povezava na obrazec: https://www.eglasbenasola.si/applications_api/application/49

NAŠ SVET GLASBE – KONCERT KOT REPORTAŽA / REPORTAŽA KOT KONCERT :D

https://www.youtube.com/watch?v=g4ZUsAhwo5M&t=2379s

 

SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGI UČENCI, od ponedeljka, 12. 4. 2021 se ves individualni pouk in pouk sodobnega plesa vrača v učilnice. Ukrepi nošnje mask, distance 2m in higiena ostaja ista, prav tako vsi ostali ukrepi ki so veljali pred zaprtjem šol 1. 4. 2021.

Na Glasbeni šoli Trbovlje skrbimo za kvalitetno in čim širšo vzgojo in izobraževanje otrok in mladine v glasbenih, plesnih znanjih in splošni kulturi, za usposabljanje in vključevanje mladine v ljubiteljsko in profesionalno udejstvovanje s glasbo in plesom, za organizacijo in izvedbo kvalitetnih in poučnih koncertnih dogodkov s področja klasične, pa tudi jazzovske in ljudske glasbene umetnosti. Vodenje in razvoj šole je usmerjen predvsem k odkrivanju in razvijanju sposobnosti in usmerjanju v glasbene ter plesne poklice tistih najbolj nadarjenih glasbenih talentov, s katerimi se s ponosom predstavljamo navzven. Hkrati pa stremimo k prijazni in ustvarjalni naravnanosti šole do vseh otrok, ki s svojimi pričakovanji ne posegajo po najvišjih ciljih, a bodo nepogrešljivi v ljubiteljski kulturi in hkrati kritični in omikani koncertni poslušalci.

In kaj si najbolj želimo? Vključiti čim več otrok in mladine v instrumentalno, plesno in predšolsko izobraževanje, ter jim na tak način ponuditi kvalitetno, zdravo in pestro preživljanje časa s glasbo in plesom. Stremeti k čim boljši kadrovski zasedbi strokovnih poklicev – učiteljev na naši šoli, skrbeti za njihovo nadaljnjo strokovno rast ter osebni razvoj, ter tako zagotavljati uspešno in kvalitetno delo z otroki. Staršem želimo zagotoviti možnost sodelovanja pri razvoju glasbene šole, hkrati pa jih čim bolj aktivno vključevati v proces glasbeno plesne vzgoje njihovih otrok.

Glasbena šola Trbovlje bo tudi v prihodnjih letih gradila na odprtosti, razvojni naravnanosti in na sodelovanju z bližnjim in širšim okoljem in ki ji je dobro počutje in ustvarjanje pozitivnih glasbenih vibracij na prvem mestu.

ravnateljica Katja Mikula, spec.

 

NAVODILA OB VSTOPANJU V GLASBENO ŠOLO TRBOVLJE (PREPREČEVANJE ŠIRJENJA NALEZLJIVE BOLEZNI COVID 19)

Vlada Republike Slovenije je sprejela ukrepe za zajezitev širjenja Covid 19, zato je

OBVEZNA UPORABA ZAŠČITNIH MASK ZA VSE.

V ŠOLI IN TUDI PRED ŠOLO, KO NI MOGOČE ZAGOTAVLJATI ZADOSTNE MEDOSEBNE RAZDALJE.

Pouk v šolskem letu 2020/21 je organiziran glede na epidemiološko sliko v državi. NIJZ ter pristojno ministrstvo bodo sporočali sprotna navodila ter okrožnice.
… navodila, priporočila in ukrepi za preprečevanje okužb s Covidom 19, ko se vrnemo v šolske prostore….

PROSIMO, DA V PRIMERU POTRJENE OKUŽBE OTROKA ALI IZDANE KARANTENSKE ODLOČBE V DRUŽINI, MATIČNI ŠOLI, KONTAKTIRATE VODSTVO IN UČITELJA:

  • V PROSTORE ŠOLE VSTOPAJO SAMO UČENCI 5 MINUT PRED PRIČETKOM POUKA, POSAMEZNO V RAZDALJI 1,5 METRA, ZDRAVI, BREZ KAKRŠNIH KOLI ZNAKOV SLABEGA POČUTJA IN OBOLENJ
  • STARŠI, SPREMLJEVALCI OTROKE POČAKAJTE PRED OGRAJO, V ŠOLO NE VSTOPAJTE, PO KONČANEM POUKU BODO OTROCI TAKOJ ZAPUSTILI ŠOLO. Z UČITELJEM SE LAHKO DOGOVORITE ZA OSEBNI RAZGOVOR NA PRIMERNI RAZDALJI NA ZUNANJIH POVRŠINAH, UPORABLJAJTE RAJE DRUGE KOMUNIKACIJSKE NAČINE (mejl, telefon).

  • OB VHODU V ŠOLO, V VSAKEM NADSTROPJU IN V UČILNICAH SO NAMEŠČENI RAZKUŽILNIKI, RAZKUŽEVANJE JE POTREBNO OB VSTOPU IN IZSTOPU V ŠOLO IN UČILNICO
Hvala za razumevanje, skupaj zmoremo, veseli smo, da bomo zopet skupaj, čeprav drugače, vsi v skrbi drug za drugega. Vaši učitelji, delavci Glasbene šole Trbovlje in ravnateljica Katja Mikula.

Vabimo vas k vpisu…

Ravnateljica Katja Mikula vas vabi k vpisu v GŠ Trbovlje za šolsko leto 2020/21. V vse programe, predšolske, plesne, glasbene. Glasba je zakon. https://www.youtube.com/watch?v=WI5xQShzfAs Kim Kern Kukovič, učiteljica plesnih programov vas vabi v svoje oddelke. In ko ona zapleše, vas zamika, da bi plesali z njo. https://www.youtube.com/watch?v=UoMvPm64SkM Igor Podpečan na šoli poučije veliko stvari, tudi […]

Več ...

ZAKAJ V GLASBENO ŠOLO? Zato…

Pogovor dveh staršev o tem, zakaj otrok obiskuje glasbeno šolo:En starš vpraša drugega: ”Zakaj zapraviš toliko časa in denarja za ure klavirja in tekmovanja za svojega otroka?”V odgovor dobi sledeče: ”Moram ti nekaj priznati – ne plačujem zato, da bi moj otrok postal vrhunski glasbenik”Prvi starš ponovno vpraša: ”Zakaj torej plačuješ, če ne zato, da […]

Več ...