DOBRODOŠLI V GLASBENI ŠOLI TRBOVLJE!

NUJNO !!! OBVESTILO O POUKU NA DALJAVO od ponedeljka 19. 10. 2020

Spoštovani starši, dragi učenci. Žal vam moramo sporočiti novico, ki si je res nismo želeli in ki naše skupno muziciranje, ples in učenje glasbeno – notnih veščin, zopet seli na splet, internet, na videokonference, e-pošto.

Vlada Republike Slovenije se je kljub resnim prizadevanjem MIZŠ in ZSGŠ, da pouk glasbenih šol ostane vsaj delno, morda vsaj nižji razredi, individualni pouk na šoli, glede na trenutno epidemiološko situacijo in zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa odločila, da ves pouk v glasbenih šolah, predvsem zaradi narave dela v glasbenih šolah (mešanje in združevanje otrok iz različnih osnovnih šol), od ponedeljka, 19. 10. 2020 dalje poteka na daljavo. Epidemiološka stroka je bila pri tem neomajna.
Po včerajšnjem sporočilu predsednika vlade in objavah v medijih ter okrožnici, ki smo jo sinoči prejeli, bo Odlok danes objavljen v Uradnem listu RS, zato je odločitev o pouku na daljavo dokončna.

V tem trenutku je najbolj važno, da vsem našim učencem zagotovimo nemoteno izvajanje pouka na daljavo, hkrati pa storimo vse, kar je v naši moči, da se epidemiološka situacija izboljša in da bomo čimprej lahko spet nazaj v šoli.
V teh čudnih časih vam vsem želim, da res skušamo premagati situacijo z dobro voljo, veliko glasbe, veliko plesnega gibanja, tako bomo vsi napredovali, hkrati pa se veliko naučili in predvsem poskrbeli za dobro počutje in zdravje. Vaša ravnateljica Katja Mikula, spec.

 

Na Glasbeni šoli Trbovlje skrbimo za kvalitetno in čim širšo vzgojo in izobraževanje otrok in mladine v glasbenih, plesnih znanjih in splošni kulturi, za usposabljanje in vključevanje mladine v ljubiteljsko in profesionalno udejstvovanje s glasbo in plesom, za organizacijo in izvedbo kvalitetnih in poučnih koncertnih dogodkov s področja klasične, pa tudi jazzovske in ljudske glasbene umetnosti. Vodenje in razvoj šole je usmerjen predvsem k odkrivanju in razvijanju sposobnosti in usmerjanju v glasbene ter plesne poklice tistih najbolj nadarjenih glasbenih talentov, s katerimi se s ponosom predstavljamo navzven. Hkrati pa stremimo k prijazni in ustvarjalni naravnanosti šole do vseh otrok, ki s svojimi pričakovanji ne posegajo po najvišjih ciljih, a bodo nepogrešljivi v ljubiteljski kulturi in hkrati kritični in omikani koncertni poslušalci.

In kaj si najbolj želimo? Vključiti čim več otrok in mladine v instrumentalno, plesno in predšolsko izobraževanje, ter jim na tak način ponuditi kvalitetno, zdravo in pestro preživljanje časa s glasbo in plesom. Stremeti k čim boljši kadrovski zasedbi strokovnih poklicev – učiteljev na naši šoli, skrbeti za njihovo nadaljnjo strokovno rast ter osebni razvoj, ter tako zagotavljati uspešno in kvalitetno delo z otroki. Staršem želimo zagotoviti možnost sodelovanja pri razvoju glasbene šole, hkrati pa jih čim bolj aktivno vključevati v proces glasbeno plesne vzgoje njihovih otrok.

Glasbena šola Trbovlje bo tudi v prihodnjih letih gradila na odprtosti, razvojni naravnanosti in na sodelovanju z bližnjim in širšim okoljem in ki ji je dobro počutje in ustvarjanje pozitivnih glasbenih vibracij na prvem mestu.

ravnateljica Katja Mikula, spec.

NAVODILA OB VSTOPANJU V GLASBENO ŠOLO TRBOVLJE (PREPREČEVANJE ŠIRJENJA NALEZLJIVE BOLEZNI COVID 19)

Vlada Republike Slovenije je sprejela ukrepe za zajezitev širjenja Covid 19, zato so

OBVEZNE ZAŠČITNE MASKE ZA VSE UČITELJE IN UČENCE OD 7. RAZREDA OSNOVNE ŠOLE ko vstopijo v šolo, po hodnikih.

 ZAŠČITNE MASKE SO OBVEZNE TUDI PRED ŠOLO, KO NI MOGOČE ZAGOTAVLJATI ZADOSTNE MEDOSEBNE RAZDALJE.

Pouk v šolskem letu 2020/21 poteka glede na epidemiološko sliko v državi. NIJZ ter pristojno ministrstvo podali sprotna navodila. Zaenkrat izvajamo modelom B in zato tudi ob pričetku šolskega leta 2020/21
… še vedno veljajo določena navodila, priporočila in ukrepi za preprečevanje okužb s Covidom 19….

LEPO PROSIMO, DA V PRIMERU POTRJENE OKUŽBE OTROKA ALI IZDANE KARANTENSKE ODLOČBE V DRUŽINI, MATIČNI ŠOLI, KONTAKTIRATE VODSTVO IN UČITELJA:

  • V PROSTORE ŠOLE VSTOPAJO SAMO UČENCI 5 MINUT PRED PRIČETKOM POUKA, POSAMEZNO V RAZDALJI 1,5 METRA, ZDRAVI, BREZ KAKRŠNIH KOLI ZNAKOV RESPIRATORNIH OBOLENJ
  • STARŠI OTROKE POČAKAJTE PRED OGRAJO, V ŠOLO NE VSTOPAJTE, PO KONČANEM POUKU BODO OTROCI TAKOJ ZAPUSTILI ŠOLO. Z UČITELJEM SE LAHKO DOGOVORITE ZA OSEBNI RAZGOVOR NA PRIMERNI RAZDALJI NA ZUNANJIH POVRŠINAH, UPORABLJAJTE RAJE DRUGE KOMUNIKACIJSKE NAČINE (mejl, telefon).

  • OB VHODU V ŠOLO, V VSAKEM NADSTROPJU IN V UČILNICAH SO NAMEŠČENI RAZKUŽILNIKI, RAZKUŽEVANJE JE POTREBNO OB VSTOPU IN IZSTOPU V ŠOLO IN UČILNICO
Hvala za razumevanje, skupaj zmoremo, veseli smo, da bomo zopet skupaj, čeprav drugače, vsi v skrbi drug za drugega. Vaši učitelji, delavci Glasbene šole Trbovlje in ravnateljica Katja Mikula.

ZAKAJ V GLASBENO ŠOLO? Zato…

Pogovor dveh staršev o tem, zakaj otrok obiskuje glasbeno šolo:En starš vpraša drugega: ”Zakaj zapraviš toliko časa in denarja za ure klavirja in tekmovanja za svojega otroka?”V odgovor dobi sledeče: ”Moram ti nekaj priznati – ne plačujem zato, da bi moj otrok postal vrhunski glasbenik”Prvi starš ponovno vpraša: ”Zakaj torej plačuješ, če ne zato, da […]

Več ...

Vabimo vas k vpisu…

Ravnateljica Katja Mikula vas vabi k vpisu v GŠ Trbovlje za šolsko leto 2020/21. V vse programe, predšolske, plesne, glasbene. Glasba je zakon. https://www.youtube.com/watch?v=WI5xQShzfAs Kim Kern Kukovič, učiteljica plesnih programov vas vabi v svoje oddelke. In ko ona zapleše, vas zamika, da bi plesali z njo. https://www.youtube.com/watch?v=UoMvPm64SkM Igor Podpečan na šoli poučije veliko stvari, tudi […]

Več ...