Kim Kern Kukovič, urnik 18. 5. – 24. 6. 2020

Oddelek za sodobni ples, Glasbena šola Trbovlje

Potek pouka v času epidemije

Spoštovani starši, dragi plesalci!

V teh dneh so spremembe naša stalnica. Kljub temu, da je bilo v torek še rečeno, da bomo plesalci morali še malo počakati z vrnitvijo v dvorano, pa so danes navodila že drugačna.

Že v ponedeljek, 18. 5. lahko pričnemo v GŠ izvajati tudi skupinski pouk, ker pomeni, da se plesalci vračamo v našo dvorano.

Seveda pa bo to s predpisanimi prilagoditvami potekalo nekoliko drugače kot smo bili vajeni. 

Zaradi organizacije dela mora šola pred začetkom izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela od staršev pridobiti podatke o številu učencev, ki se bodo vključili v pouk v prostorih šole. V skladu s priporočili NIJZ mora šola obvezno pridobiti podpisano izjavo staršev, ki vam jo pošiljam v priponki in mi jo otroci prinesejo na naše prvo srečanje.

Vsi tisti, ki v tem šolskem letu ne boste več obiskovali plesnega pouka mi to prosim sporočite na moj email (kim.kern.kukovic gs-trbovlje.org) ali pošljite sporočilo na tel. št. 040 822 005.

Kako bodo potekala naša plesna srečanja?

Otroke iz skupine 5 minut pred začetkom pouka prevzamem pred šolo. V varni razdalji se skupaj odpravimo do dvorane, kjer si po dva in dva umijeta / razkužita roke in nato v varni razdalji vstopimo v dvorano. Dvorana je velika zato bomo lahko upoštevali potrebno razdaljo med otroci. Ker pa imamo zelo majhno garderobo, predlagam, da otroci na pouk plesa pridejo že oblečeni v udobna oblačila in preoblačenje ne bo potrebno. V prostoru pred dvorano bodo pustili svoje čevlje in jakne, torbice z osebnimi predmeti bodo odložili v dvorani.

V šolski objekt vstopajo samo učenci in zaposleni. Morebitne govorilne ure in pridobivanje informacij prosim, da starši opravite po telefonu ali preko računalniške povezave.

Kar malo težko si je predstavljati kako bomo plesali brez stikov, ki so resnično pomemben del sodobnega plesa. Vendar tako kot smo uspeli najti plesne rešitve za delo na daljavo, jih bomo zagotovo našli tudi sedaj.

Pomembno je tudi, da veste, da se v tem šolskem letu nastopi ne izvajajo.

Prav tako plesalci sodobnega plesa letos ne bodo imeli letnega izpita. Eno oceno bodo učenci pridobili glede na naloge, ki so jih oddali v času izvajanja plesnega pouka na daljavo, drugo oceno pa glede na njihovo delo v dvorani (pred epidemijo in od 18. 5. naprej). Iz prejetih ocen v tem šolskem letu bom nato podala zaključno oceno.

Otroci, ki obiskujejo plesno pripravnico še niso ocenjeni in bodo glede na pokazano delo do sedaj, vsi napredovali v naslednji »razred«.

Zaradi prezračevanja dvorane, razkuževanja prostora in zato, da se otroci dveh skupin ne srečujejo med seboj, bodo nekatere skupine morale uro končati 10 min prej (spremenjen urnik v priponki).

Vse o plesnem delu se bomo pogovorili s plesalci, ko se vidimo. V primeru lepega vremena, pa se bomo lahko dogovorili in kakšno plesno uro izvedli tudi na prostem.

Prosim, da pouk obiskujejo le zdravi učenci – brez znakov akutne okužbe dihal.

Priporočamo, da vsi zaposleni in starejši od 12 let v objektu šole nosijo maske, zaposleni ves čas, otroci pa izven matične učilnice učne skupine / izven dvorane. Zanje svetujemo uporabo maske ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite).

Pošiljam lep pozdrav in se kljub »omejitvam« močno veselim našega plesnega srečanja.

URNIK

Ponedeljek

14:30 do 15:50 SP 3 – 6

16:00 do 16:45 PLP 2

Torek

14:30 do 15:20 SP 1 in 2

15:30 do 16:05 PLP 3

16:15 do 17:00 PLP 1

Četrtek

14:30 do 15:20 SP 1 in 2

15:30 do 16:05 PLP 3

16:15 do 16:50 PLP 1

17:00 do 17:45 PLP 2

18:00 do 19:30 SP 3 – 6