SPLETNE STRANI za pouk na daljavo teoretične vsebine: Nauk o glasbi, solfeggio

Sicer so linki na spetne strani, ki so v angleščini, kar pa lahko izkoristimo za starejše učence, ki se morajo v osnovni šoli pri angleščini “spopadati” tudi z novimi angleškimi besedami, ki jih lahko prevedete v programih z besedo “translate”, kot pravi slovenski pregovor: “dve muhi na en mah”. Mlajšim prosim na pomoč priskočite starejši bratci in sestrice ali starši. Učenje glasbenih vsebin je lahko “zabava” za vso družino, BRAVO starši.

https://www.musictheory.net/;

https://www.musictheory.net/lessons, razlaga

https://www.musictheory.net/exercises; vaje

pomoč pri lestvicah, višajih in nižajih
nekateri se že morate spopadati z branjem not v violinskem in basovskem ključu, kje je zapisana katera nota v notnem tekstu, vam lahko pride prav tale slika (POZOR! samo da v Sloveniji ni nota B, kot je napisano na sliki ampak H, v angleško govorečem področju malo drugače poimenujejo)
enharmonični toni – zvenijo enako, zapišejo se drugače 🙂
Da si pomagamo pri “štetju”, je tule razložen sistem glasbene matematike ali “koliko udarcev “beat” ima nota celinka, polovinka, četrtinka, kako že štejemo osminke, šestnajstinke, in vsaka vrednost ima tudi pavzo (rest) ali pavze, ki trajajo enako kot note”

in še aplikacija, ki deluje kot “igrica” in si jo lahko naložite na mobilni telefon:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fappseasy.doreminotas&fbclid=IwAR34HLZlPoK5ICqwTZixp1SeYiWQ2Zix6UZMLzmnptQ0OdfLbvn76WixVLo