Barbara Černe

Flavta, kljunasta flavta,
barbara.cerne@gs-trbovlje.org

Pri petih letih sem prvič vstopila v Glasbeno šolo Trbovlje. Hotela sem igrati flavto. Tako sem opravila sprejemni preizkus in se tudi vpisala. Nižjo glasbeno šolo sem zaključila pri učiteljici Vilmi Lučič. Pri njej sem flavto rada igrala, tekmovala in muzicirala. V osnovi šoli sem sodelovala tudi v šolskem orkestru pri takratnem ravnatelju Marjanu Korošcu ter orkestru pod vodstvom Jožeta Kotarja. Kot kvartet smo uspešno vadili in nastopali tudi pod mentorstvom učitelja Mateja Grahka.

Srednjo šolo sem nadaljevala na Srednji glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje v razredu profesorice Alenke Goršič. Kot srednješolka sem zelo rada obiskovala vaje komorne igre, pihalnega orkestra ter simfoničnega orkestra glasbene šole.

Po uspešno opravljeni maturi sem nadaljevala pot na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu profesorja Rudija Poka. Diplomirala sem leta 2008.
Kot učiteljica flavte sem kot študentka poučevala na Glasbeni šoli Trbovlje in leto dni na Glasbeni šoli Litija. Redno sem se zaposlila v šolskem letu 2008/2009 na Glasbeni šoli Trbovlje, kjer sem postala kolegica bivše učiteljice Vilme Lučič. Kot učiteljica rada sodelujem na raznih ustvarjalnih projektih s flavto, na revijah ter državnih srečanji z Orffovimi inštrumenti in tudi tekmovanjih. Z učenci tekmujemo in dosegamo lepe rezultate na mednarodnem tekmovanju Svirel in državnem tekmovanju Temsig, tako solo kot tudi v komornih zasedbah. Moja najuspešnejša učenka letos zaključuje Srednjo stopnjo Glasbene šole Celje.
V letih osnovne in srednje šole ter akademije, sem bila tudi redna članica Delavske godbe Trbovlje, sedaj pa mi zaradi družinskih obveznosti čas več vsega ne dopušča. Kot flavtistka sodelujem le kot alt-flavtistka Orkestra flavt Glasbene šole Zagorje.