Danijela Djordjević

Violina
danijela.djordjevic@gs-trbovlje.org

Glasbeno pot sem pravzaprav začela kot pianistka v Celju pri prof. Egonu Kuneju, violino pa me je naučila igrati Anastazija Juvan. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih sem prejemala zlate plakete. Tako sem eno leto pred vrstniki nadaljevala tudi na srednji stopnji pri prof. Arminu Sešku.
Na Akademijo za glasbo v Ljubljani sem bila sprejeta kot izredno nadarjena, prav tako eno leto prej in diplomirala v razredu prof. Slavka Zimška.
Dokler mi je čas dopuščal sem, poleg predanega dela kot učiteljica violine, spoznavala simfonična dela velikih skladateljev v simfoničnem orkestru Slovenske Filharmonije ter opere in balete v Slovenskem narodnem gledališču Maribor. Prav tako pa se dobro znajdem tudi v snemalnem studiu, sodelovala sem pri nastajanju zgoščenk Roka Goloba, tria Katrinas, skupin Bohem in Siddharta,… Najdem se v različnih glasbenih zvrsteh, blizu mi je tako klasika kot tango, mjuzikli, narodno zabavna ali rock.
Kot učiteljica violine sem začela v GŠ Škofja Loka, pokukala tudi v GŠ Kočevje in GŠ Izola, svoj dom pa sem našla v Glasbeni šoli Trbovlje. Iz moje učilnice se slišijo različni zvoki, od prvih pogumnih potez po strunah do mojstrskih, tekmovalnih skladb. Nemalokrat pa tudi glasno petje (drugače ne znam) in vzpodbudna klavirska spremljava. Zgodovina se ponavlja in sedaj visijo na steni učilnice zlate plakete iz mednarodnih tekmovanj mojih učencev, preizkušajo se v različnih žanrih in skupinah in po zaključku šolanja igrajo v raznih orkestrih (Zasavski godalni orkester Poco meno mosso, Simfonični orkester Domžale-Kamnik,…)
Skozi vsa ta leta se je veliko dogajalo in še se bo ampak od zmeraj velja:

carpe diem – užij dan.