Maja Lebar Kotar

Violina, viola, godalni orkester
maja.lebar.kotar@gs-trbovlje.org

Rodila sem se leta 1975 in do 12 leta živela v Hrastniku, kjer sem obiskovala tudi glasbeno šolo. V teh letih sem zamenjala tudi kar precej učiteljev violine (Erika Zakonjšek, Vlado Repše; Peter Napret). Ko smo se z družino preselili v Trbovlje me je leto in pol poučevala Jožica Zupan, v osmem razredu pa sem se začela voziti na ure violine v Ljubljano k prof. Dušanki Stražar, pri kateri sem tudi zaključila Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani. Leta 1994 sem nadaljevala šolanje na Akademiji za glasbo v Ljubljani z violo pri prof. Svavi Berenhardsdottir, diplomirala sem leta 1998.
V času šolanja sem se udeleževala tekmovanj in poletnih šol v Sloveniji in Italiji, kjer sem bogatila znanje in širila svoja obzorja.
Leta 1998 sem se zaposlila v GŠ Hrastnik, kjer sem podajala znanje violine in vodila orkester deset let, nato pa leta 2008 prišla čez hrib v GŠ Trbovlje.
V letih mojega pedagoškega dela pa sem vedno rada sodelovala tudi kot violistka v različnih zasedbah, sodelovala pri snemanju skladb za ansambel Bohem, bila članica Zasavskega godalnega orkestra Poco menno mosso.
Tudi nekaj mojih učencev je bilo in so še zelo uspešni, udeleženci regijskih in državnih Temsig tekmovanj in mednarodnih tekmovanj SVIREL, Etude i skale Zagreb. Na Glasbeni šoli Trbovlje sem pred nekaj leti od predhodnice Katje Mikula prevzela vodenje šolskega godalnega orkestra, s katerim se pojavljamo tako na odru Delavskega doma Trbovlje, kot tudi vseh revijah godalnih orkestrov Slovenije, kjer običajno dobimo pohvalo strokovnega ocenjevalca.

Glasba je moralni zakon. Glasba daje dušo vesolju, krila umu, polet domišljiji, in šarm ter veselje do življenja. – Platon