Maša Tomc

Violončelo, mali godalni ansambel
masa.tomc@gs-trbovlje.org

Svoje glasbeno šolanje sem začela v Glasbeni šoli Hrastnik z igranjem flavte. Kmalu sem ugotovila, da me bolj kot igranje flavte vabi nežen zvok violončela. V lepoto instrumenta sta me popeljali Elza Jakšič in Lučka Kotar. Šolanje sem nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani in se kot dijakinja udeležila državnega tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije TEMSIG. Že kot najstnica sem vedela, da želim poučevati in otrokom predajati znanje in veselje do igranja violončela, veselje do glasbe. To imamo v družini. Med študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani sem se vrnila h koreninam, v Zasavje, kjer sem začela svojo pedagoško pot in združevala delo s čelisti na vseh zasavskih glasbenih šolah.
V letih poučevanja sem z učenci dosegla več uspehov na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih, nekaj učencev pa je glasbeno pot nadaljevalo tudi na srednji stopnji.
Poleg poučevanja v glasbeni šoli koncertiram in nastopam v različnih zasedbah in orkestrih in širim svoje znanje v glasbenih zvrsteh od klasike preko mjuziklov, rocka in popularne glasbe, do igranja v narodno zabavnih vodah. Moj čelo je tako prepotoval že celotno Slovenijo, videl pa je že kar nekaj Evrope.

“Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.” – Antoine de Saint-Exupery