Matija Dolenc

Kitara
matija.dolenc@gs-trbovlje.org

Pri sedmih letih sem se vpisal v prvi razred kitare na glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani. Moj prvi pomembnejši učitelj je bil prof. Tomaž Rajterič in kasneje prof. Ljudmil Rus. V času šolanja na GŠ Franca Šturma sem uspešno zastopal šolo na pomembnih nastopih, državnih (Temsig) in mednarodnih tekmovanjih (Viareggio, Weimar, Nova Gorica, Beograd, itd.) ter igral v kitarskem orkestru Ljudmila Rusa. Prejel sem več srebrnih in zlatih nagrad v kategorijah kitara, kitarski duo, kitarski ansambel. 
Glasbeno pot sem nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer sem pod mentorstvom prof. Tomaža Rajteriča tudi diplomiral z odliko. Vzporedno sem veliko deloval kot avtor glasbe za več gledaliških predstav na državnem nivoju (Gremo vsi!, Šrip inc., Hodnik) ter v različnih zasedbah ali kot solist. Kot kitarist in avtor sodelujem v zasedbi Ludovik material, s katero smo posneli nekaj plošč.
Trenutno poučujem na Glasbeni šoli Trbovlje, kjer učencev ne učim samo kitare, temveč tudi ljubezni do glasbe. Med njimi so pa tudi taki, ki so jim tekmovanja izziv in so se že izkazali na mednarodnih tekmovanjih. Občasno pomagam tudi v šolskem kitarskem orkestru.

Važna je pot, cilj pa tudi!